HaberlerTeknoloji

KVKK Yazılımları İle İşletmelerinizi Olası Sürprizlerden Koruyun

Kişisel verilerin korunması kanunu kapsamında, kişisel verilerin hukuka aykırı işlenmesini, kullanılmasını önlemek, bu verilere izinsiz erişimi önlemek ve verilerin korunmasını sağlamak için her türlü tedbir alınmak zorundadır. Kamu ve özel tüm kuruluşlar, belirlenen bu kurallara uyarak kişisel veri envanteri oluşturma çalışmalarını yapmalıdır.

Bilimp.com sitesinde özel ve kamu büyük küçük tüm kuruluşların veri güvenliği için ihtiyaç duyabilecekleri KVKK yazılımlarını geliştirdiklerini, kuruluşlara sundukları görülmektedir. Bu yazılımlar ile kurumunuzdaki tüm kişisel verileri koruma altına alarak, verilerin kötü niyetli kişiler eline geçmesini önlemiş olursunuz. Gerekli tedbirleri almadığınız zaman birçok sürpriz ile karşılaşabilirsiniz.

Genel Veri Koruma

General Data Protection Regulation (KVKK) Türkçe anlamı, Genel Veri Koruma Regülasyonu Avrupa genelinde, vatandaşların verilerini korumaya yönelik gizlilik yasası olarak geliştirilmiştir. Bilimp.com firması geliştirmiş olduğu yazılımlar ile GDPR kapsamında, Avrupa Birliği sınırları içerisinde yaşayan kişilerin kişisel verilerini kullanan işletmelerin veri güvenliğini sağlamaktadır. Geniş bir ar-ge çalışmaları ile gelişen sistemlere karşı daha duyarlı olmayı ve verileri daha güvenli sistemler üzerinde barındırmayı sağlıyorlar.

KVKK İle Elde Edilenler

Kişisel veriler korunması, hayatın her aşamasında, özel hayatın gizliliği açısından önemlidir. Bilimp geliştirmiş olduğu yazılımlar ile hukuka uygun veri işlenmesini sağlıyor. KVKK yazılımları ile birçok ihlal ortadan kaldırılmış ya da azaltılmış olacaktır. Bunun için, yetkilendirme matrisi oluşturulmalı, erişim loğları sürekli tutulmalı, yetki kontrolü sürekli yapılmalı, ağ erişimleri güvenli yapılmalı, kullanıcı hesapları denetlenmeli, veri maskeleme yapılmalı gibi birçok işlem sayılabilecektir. Veri güvenliğinin sağlanması için, güvenli ağ erişimlerinin sağlanmasıyla birlikte, yedekleme sisteminin kurulması ve güncel anti-virüs programlarının kullanılması gerekir.

Kişisel Verilerin Korunması

Kişisel verilerin korunması kanunu ile birlikte işletmeler, açık rıza metni düzenlemek zorunda kalmıştır. Açık rıza, belirli bir konuya ilişkin bilgilendirmeye dayanan ve özgür iradeyle açıklanan rıza olarak açıklanmaktadır. Kişisel veri koruma ve bu verilerin hukuka aykırı kullanılmasını önlemek için yapılan bir çalışmadır. Bilimp.com sitesinde veri güvenliği ve KVKK için gerekli olan tüm açıklamaları detaylı bir şekilde bulabiliyorsunuz. KVKK yazılımları ile işletmelerinizi birçok sürpriz olaylara karşı korumuş olursunuz. Müşterilerinize ait verilerinizin rakipleriniz tarafından ele geçirilmesi, rekabet pazarında sizin zarar görmenize neden olacaktır. Bilimp bunu önlemek için sürekli yeni yazılımlar geliştiriyor.

Veri Girişi

Verilerin korunması kadar, verileri işlenmesi de önemlidir. Veri girişi yapan personelin iyi seçilmesi, veri güvenlik sistemlerine entegrasyonlarının yapılması gerekir. bilimp yazılımları ile yetkili kişilerin veri girişi yapmalarını sağlayabilir ve girişi yapılan verileri koruyabilirsiniz. Veri giriş sistemlerine yetkisiz kişilerin erişimini engelleyecek yazılımların kullanılması, KVKK göre belirlenmektedir. Hangi tür verilerin giriş yapılacağı, verilerin gizlilik dereceleri ve erişim yetkilerinin ayarlanması, bilimp.com sitesinin geliştirmiş olduğu KVKK yazılımları mümkündür. Tüm işletmeler bu sistemleri kanuni zorunluluk olarak kullanmalıdır.

Etiketler
Daha Fazla Göster

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı